Hljebčići

Hljepčići
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    25 min
  • Broj osoba
    12

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodati mlijeko, maslac, kvasac i šećer. Izmiješati.

Korak 2

Sačekati 5-6 minuta, a zatim dodati brašno i so. Miješati dok ne dobijete glatko tijesto.

Korak 3

Ostaviti da nadolazi oko 1h.

Korak 4

Izrezati kuhinjski konac na 22 cm dužine. Za svaku hljebčić vam trebaju 4 komada. Izrezan konac ubaciti u zdjelu zajedno s uljem.

Korak 5

Tijesto podijeliti na 12 jednakih dijelova, ostaviti malo tijesta po strani za drške.

Korak 6

Oblikovati loptice, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 15 minuta.

Korak 7

Na radnu površinu staviti 4 konca, glatku stranu loptice okrenuti prema dolje, zavezati i odrezati višak konca.

Korak 8

Redati na pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti da nadolazi 30 minuta.

Korak 9

Pećnicu zagrijati na 180°C. Peći oko 25 minuta.

Korak 10

Sačekati da se hljebčići ohlade, skinuti konac i ubosti drške.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!