-
Priprema15 min
-
Kuhanje25 min
-
Broj osoba12
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati mlijeko, maslac, kvasac i šećer. Izmiješati.
Sačekati 5-6 minuta, a zatim dodati brašno i so. Miješati dok ne dobijete glatko tijesto.
Ostaviti da nadolazi oko 1h.
Izrezati kuhinjski konac na 22 cm dužine. Za svaku hljebčić vam trebaju 4 komada. Izrezan konac ubaciti u zdjelu zajedno s uljem.
Tijesto podijeliti na 12 jednakih dijelova, ostaviti malo tijesta po strani za drške.
Oblikovati loptice, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 15 minuta.
Na radnu površinu staviti 4 konca, glatku stranu loptice okrenuti prema dolje, zavezati i odrezati višak konca.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti da nadolazi 30 minuta.
Pećnicu zagrijati na 180°C. Peći oko 25 minuta.
Sačekati da se hljebčići ohlade, skinuti konac i ubosti drške.
Hljebčići
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati mlijeko, maslac, kvasac i šećer. Izmiješati.
Sačekati 5-6 minuta, a zatim dodati brašno i so. Miješati dok ne dobijete glatko tijesto.
Ostaviti da nadolazi oko 1h.
Izrezati kuhinjski konac na 22 cm dužine. Za svaku hljebčić vam trebaju 4 komada. Izrezan konac ubaciti u zdjelu zajedno s uljem.
Tijesto podijeliti na 12 jednakih dijelova, ostaviti malo tijesta po strani za drške.
Oblikovati loptice, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 15 minuta.
Na radnu površinu staviti 4 konca, glatku stranu loptice okrenuti prema dolje, zavezati i odrezati višak konca.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti da nadolazi 30 minuta.
Pećnicu zagrijati na 180°C. Peći oko 25 minuta.
Sačekati da se hljebčići ohlade, skinuti konac i ubosti drške.
Ocijeni